ΑρχικήLOGISTICSΗ Kuehne+Nagel εξαγοράζει την Apex, έναν από τους μεγαλύτερους forwarder της Ασίας

Η Kuehne+Nagel εξαγοράζει την Apex, έναν από τους μεγαλύτερους forwarder της Ασίας

Στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά της Apex International Corporation («Apex») προχώρησε η Kuehne + Nagel.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η Apex ιδρύθηκε το 2001 και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μεταφορείς εμπορευμάτων στην Ασία. Απασχολεί περίπου 1.600 υπαλλήλους, ενώ το 2020 διαχειρίστηκε συνολικό όγκο μέσω αέρος περίπου 750.000 τόνων και δια θαλάσσης 190.000 TEU.

Σε δηλώσεις του ο Δρ Detlef Trefzger, διευθύνων σύμβουλος της Kuehne + Nagel International AG, τόνισε: «Ο συνδυασμός Apex και Kuehne + Nagel μας δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια νέα πρόταση στον ανταγωνιστικό κλάδο της ασιατικής εφοδιαστικής αλυσίδας, ειδικά στο κομμάτι του e-commerce fulfillment, την τεχνολογία και το e-mobility. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την Apex στην οικογένεια της Kuehne + Nagel».

Να σημειωθεί ότι, η εξαγορά υπόκειται υπό έγκριση από τις αρμόδιες αρχές Ανταγωνισμού, ενώ τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν περαιτέρω λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από διαθέσιμες πηγές ρευστού ενώ, μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, ένα μικρό μερίδιο των μετοχών της Apex θα παραμείνει υπό τη διαχείριση της εταιρείας. Επίσης, η εταιρεία θα συνεχίσει να επιχειρεί ξεχωριστά εντός του ομίλου της Kuehne + Nagel.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο