ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ70 πτήσεις την εβδομάδα, τη θερινή περίοδο, από Swiss και Edelweiss Air στην Ελλάδα

70 πτήσεις την εβδομάδα, τη θερινή περίοδο, από Swiss και Edelweiss Air στην Ελλάδα

Το νέο αναπτυξιακό πλάνο και την τιμολογιακή πολιτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη ανακοίνωσε η SWISS International Air Lines, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ελβετίας.

Σχολιάζοντας τη, μέχρι τώρα, πορεία των ελβετικών αερογραμμών στην Ελλάδα, ο κ. Ιωάννης Ζωγραφάκης, Περιφερειακός Διευθυντής για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία, τόνισε:

«Μετά από 69 χρόνια παρoυσίας των ελβετικών αερογραμμών στην Ελλάδα, είμαστε υπερήφανοι που η SWISS συνεχίζει αυτή τη δυναμική πορεία θέτοντας υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες ανταμείβουν αυτή μας την προσπάθεια και συνεχίζουν να μας αξιολογούν θετικά, κατατάσσοντας σταθερά τη SWISS στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων τους. Αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση και χαρά για όλους τους εργαζόμενους στη SWISS.»

Επενδυτικό πλάνο, νέος στόλος

Η SWISS σήμερα διαθέτει στόλο 95 αεροσκαφών και μαζί με τη θυγατρική της Edelweiss Airεξυπηρετεί 105 προορισμούς σε όλον τον κόσμο μέσω των κύριων κόμβων της, τη Ζυρίχη και τη Γενεύη.  

Είναι μέλος του κορυφαίου ευρωπαϊκού αεροπορικού ομίλου,  Lufthansa Group, στον οποίον ανήκουν και οι εταιρείες Lufthansa,  Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings.

Το αναπτυξιακό πλάνο της SWISS International Air Lines περιλαμβάνει ένα σημαντικό 3ετές επενδυτικό πρόγραμμα ανανέωσης στόλου που προβλέπεται να αγγίξει τα 5 δις CHF. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του 2018 η ελβετική αεροπορική εταιρεία αναμένεται να έχει παραλάβει συνολικά 39 αεροσκάφη προηγμένης τεχνολογίας.

Ο ανανεωμένος στόλος θα περιλαμβάνει αεροσκάφη τύπου C-Series  για τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, αλλά και τη νέα ναυαρχίδα του στόλου, το εντυπωσιακό  Boeing 777-300ER για τις προγραμματισμένες διηπειρωτικές πτήσεις.

«Με την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 η SWISS θα διαθέτει το νεότερο στόλο στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Ζωγραφάκης αναφερόμενος στη σημαντικότητα των επενδύσεων και τη σημασία τους στο σημερινό ανταγωνιστικό αεροπορικό σκηνικό.

Η SWISS στην Ελλάδα

Σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, η SWISS δίνει δυναμικό παρών προσφέροντας στους Έλληνες ταξιδιώτες ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς και ελκυστικούς ναύλους για ταξίδια σε όλον τον κόσμο.

Σχολιάζοντας την ελληνική αγορά σήμερα, ο κύριος Ζωγραφάκης σημείωσε ότι η δυνατότητα του Έλληνα για ταξίδια αναψυχής έχει συρρικνωθεί, ενώ μείωση παρουσιάζουν οι κρατήσεις και στη Business Class, καθώς οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν τους οικονομικούς ναύλους για τα ταξίδια των στελεχών τους.

Στη SWISS καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες των Ελλήνων επιβατών προσφέροντας χαμηλούς ναύλους προς δημοφιλείς προορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιος μπορεί να πετάξει για Ζυρίχη με μόλις 97 € (τελική τιμή για εισιτήριο με επιστροφή και με μία χειραποσκευή) και για Νέα Υόρκη στην εξαιρετική τιμή των 463 € (τελική τιμή για εισιτήριο, με επιστροφή μαζί με αποσκευή).

Τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν η SWISS και η θυγατρική της Edelweiss Air συνδέουν την Ελλάδα, με τα αεροδρόμια της Ζυρίχης και της Γενεύης, εκτελώντας συνολικά 70  πτήσεις την εβδομάδα από και προς ελληνικούς προορισμούς όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κως.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο