ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ89 εκατ. επιβάτες αναμένεται να υποδεχθεί, το 2017, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

89 εκατ. επιβάτες αναμένεται να υποδεχθεί, το 2017, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Τον αριθμό ρεκόρ των 83,6 εκατομμυρίων επιβατών υποδέχθηκε, το 2016, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, κατοχυρώνοντας για άλλη μια χρονιά την πρώτη θέση παγκοσμίως ως το αεροδρόμιο με τους περισσότερους διεθνείς επιβάτες, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Dubai Airports.

Το κύριο αυτό αεροδρόμιο του εμιράτου του Κόλπου, με την ιδανική θέση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία, είδε τον αριθμό των επιβατών που το επισκέφτηκαν πέρυσι να αυξάνεται κατά 7,2%, σε σύγκριση με τα 78 εκατ. επιβατών που είχε υποδεχθεί το 2015.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, που αποτελεί και έδρα της Emirates, κατέλαβε την πρώτη θέση όσον αφορά στον αριθμό των διεθνών επιβατών το 2014, εκθρονίζοντας το Χίθροου του Λονδίνου.

«Η πρόβλεψή μας για το 2017 είναι 89 εκατομμύρια επιβάτες», απάντησε ο διευθυντής του Dubai Airports Paul Griffiths, μιλώντας στο Bloomberg, αναφορικά με την επιβατική κίνηση του διεθνούς αεροδρομίου τη νέα χρονιά.

Σημειώνεται ότι, τον Φεβρουάριο του 2016, το αεροδρόμιο αναβάθμισε τις ικανότητές του υποδοχής δαπανώντας 1,2 δισ. δολ. και εγκαινιάζοντας μια νέα αίθουσα ώστε να μπορεί να υποδεχθεί ετησίως έως και 90 εκατ. επιβάτες.

Παρακολουθείστε τα όσα δήλωσε στο Bloomberg o Paul Griffiths

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο