ΑρχικήΑεροπορικάDr Fang LIU, γ.γ. ICAO: Το 2030 θα έχουν διπλασιαστεί οι όγκοι πτήσεων και επιβατών

Dr Fang LIU, γ.γ. ICAO: Το 2030 θα έχουν διπλασιαστεί οι όγκοι πτήσεων και επιβατών

Στην πρόβλεψη ότι, στις αρχές του 2030, θα έχουν διπλασιαστεί οι όγκοι πτήσεων και επιβατών προχώρησε η γενική γραμματέας του ICAO Dr Fang LIU, στο πλαίσιο του 2ο Διεθνούς Συμποσίου GACS 2017, που διοργανώνει στη χώρα μας ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

H γενική γραμματέας του ICAO ήταν η κεντρική ομιλήτρια του συμποσίου, τονίζοντας ότι η αεροπορική βιομηχανία εξελίσσεται συνεχώς, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων της μέσα από συνεργασία σε τομείς, όπως η ασφάλεια των πτήσεων, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η συνεχής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Στόχος του ICAO, όπως υπογράμμισε, είναι η δημιουργία «ανοιχτών ουρανών» σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς μέχρι το 2030 θα έχει διπλασιαστεί η κίνηση πτήσεων και επιβατών.

Μάλιστα, η Dr Fang LIU  επεσήμανε ότι καθημερινά ταξιδεύουν αεροπορικώς 10 εκατ. επιβάτες σε 100 χιλιάδες πτήσεις, με τον αεροπορικό κλάδο να συνεισφέρει στο 1/3 του παγκόσμιου εμπορίου και 2,7 τρις. δολ. ετησίως στο παγκόσμιο ΑΕΠ.

Καταλήγοντας, κάλεσε όλα τα κράτη να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του κλάδου, την ενίσχυση των συνδέσεων μεταξύ τρίτων χωρών και την προάσπιση της ασφάλειας των αερομεταφορών και του περιβάλλοντος.

Φ. Φωτ.   

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο