ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑFSI, Atlantia, Delta Air Lines, υπουργείο Οικονομικών δίνουν τα χέρια για τη διάσωση της Alitalia

FSI, Atlantia, Delta Air Lines, υπουργείο Οικονομικών δίνουν τα χέρια για τη διάσωση της Alitalia

Επιλέχθηκε τελικά ο εταίρος της Ferrovie dello Stato Italiane, ο οποίος θα συμμετάσχει στην κοινοπραξία επενδυτών, που θα βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο την υπό πτώχευση Alitalia.

Πρόκειται για τον ιταλικό κατασκευαστικό όμιλο Altantia, η οποία από κοινού με την FSI, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών και την αμερικανική Delta Air Lines, θα εισφέρουν περί το 1 δισ. ευρώ για τη διάσωση της Alitalia.

Σύμφωνα με το Reuters, μη δεσμευτική πρόταση για τη συμμετοχή τους στο joint venture επενδυτών απέστειλαν, την περασμένη Κυριακή, ο κατασκευαστικό όμιλος Toto Holding, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Lazio Claudio.

Η Atlantia αναμένεται να αποκτήσει μερίδιο 35%-40% της Alitalia, γεγονός που σημαίνει μια επένδυση για τον όμιλο Benetton ύψους 300 – 400 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η FSI και το υπουργείο Οικονομικών θα αποκτήσουν συνολικό ποσοστό 50% στη νέα εταιρεία, ενώ η Delta δεσμεύεται να αποκτήσει περίπου 10-15% του ιταλικού μεταφορέα.

Από την πλευρά της η FSI θα ξεκινήσει το συντομότερο τη διαβούλευση με τους υπόλοιπους εταίρους της για την κατάρτιση business plan και άλλα και την υποβολή πιθανής προσφοράς, σύμφωνα με την εταιρεία.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο