ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑH Aegean Airlines μετέτρεψε δυο αεροσκάφη σε cargo. Θα προσφέρει 10 πτήσεις ιατροφαρμακευτικού υλικού με τα ΕΛΠΕ

H Aegean Airlines μετέτρεψε δυο αεροσκάφη σε cargo. Θα προσφέρει 10 πτήσεις ιατροφαρμακευτικού υλικού με τα ΕΛΠΕ

Η AEGEAN και η Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19, προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής.

Ειδικότερα, η AEGEAN θα προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω, της ΕΚΟ θα καλύψουν όλο το κόστος των καυσίμων για τις πτήσεις αυτές.

Η AEGEAN και η Ελληνικά Πετρέλαια αρχικά προσφέρουν έως 10 πτήσεις προς την Άπω Ανατολή/Κίνα ή όπου αλλού μπορεί να παράγονται το ιατροφαρμακευτικό υλικό, ή άλλα αναγκαία υλικά και εξοπλισμός και είναι εφικτό να πετάξουν τα αεροπλάνα της AEGEAN.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

H AEGEAN μετέτρεψε δύο AIRBUS A320/321 από τον στόλο της, για να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες φαρμάκων, εξοπλισμού ή άλλου ιατρικού υλικού πρώτης ανάγκης.

Με αυτό τον τρόπο, ο συνολικός διαθέσιμος όγκος είναι κατά 3 φορές μεγαλύτερος για το Α320, δηλαδή στα 120 κυβικά μετρά και στα 170 κυβικά μέτρα για το Α321.

Από την πλευρά τους τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΕΚΟ θα συνεχίσουν να διατηρούν ανοικτές τις εγκαταστάσεις σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τυχόν έκτακτους ανεφοδιασμούς που μπορεί να χρειαστούν την περίοδο αυτή.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο