ΑρχικήΑεροπορικάH Airbus ξεκίνησε παραδόσεις δεμάτων σε πλοία με drones! Σχετικό video

H Airbus ξεκίνησε παραδόσεις δεμάτων σε πλοία με drones! Σχετικό video

Όπως όλα δείχνουν, τα drones τα επόμενα χρόνια θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις ταχυμεταφορές, μετεξελίσσοντας τα υπάρχοντα δίκτυα διανομών.

Η Airbus ξεκίνησε δοκιμές παραδόσεων δεμάτων σε πλοία με drones. Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, πρόκειται για την πρώτη φορά που τεχνολογία drones χρησιμοποιείται, υπό πραγματικές συνθήκες λιμανιού, για παραδόσεις μικρών, αλλά σημαντικών και αναγκαίων δεμάτων σε πλοία.

Το παρθενικό ταξίδι παράδοσης πακέτου έγινε προς το M/V Pacific Centurion, σε απόσταση 1,5 χλμ από το λιμάνι της Σιγκαπούρης, παραδίδοντας φορτίο 1,5 κιλών (3D printed αναλώσιμα).

Infographics Skyways

Για να δείτε το video, πατήστε στη φωτογραφία

Το drone προσγειώθηκε με ασφάλεια στο κατάστρωμα του σκάφους και άφησε το φορτίο του, πριν επιστρέψει στη βάση του, με την όλη πτήση να διαρκεί 10 λεπτά.

Οι δοκιμές έγιναν σε συνεργασία με τη Wilhelmsen Ships Services. Σύμφωνα με την Airbus, η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ναυτιλία ανοίγει τον δρόμο για διεύρυνση του υπάρχοντος portfolio δραστηριοτήτων της, μειώνοντας τα κόστη παράδοσης, το «αποτύπωμα» άνθρακα και περιορίζοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων που έχουν να κάνουν με τις παραδόσεις σε σκάφη.

Σύμφωνα με την Airbus, σύντομα θα αρχίσει άλλη μια φάση δοκιμών με παραδόσεις δεμάτων σε αστικό περιβάλλον και συγκεκριμένα, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο