ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑH Etihad και οι θυγατρικές της εξασφάλισαν χρηματοδότηση 500 εκατ. δολ.

H Etihad και οι θυγατρικές της εξασφάλισαν χρηματοδότηση 500 εκατ. δολ.

Η Etihad Airways, η Etihad Airport Services, η air berlin, η Air Serbia, η Air Seychelles και η Alitalia συγκέντρωσαν 500 εκατ. δολάρια επιπλέον, σε μια δεύτερη πλατφόρμα συναλλαγών χρηματοδότησης, μετά την περσινή επιτυχία των ομολόγων, η οποία συγκέντρωσε 700 εκατ. δολάρια.

Σχετικό roadshow ανακοινώθηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 με θετική ανταπόκριση από τη διεθνή οικονομική κοινότητα, που ακολουθήθηκε από την επίσημη έναρξη της συναλλαγής μια εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Aviation Group, δήλωσε: «Με αυτή τη δεύτερη επιτυχημένη συναλλαγή, οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίζουν να δείχνουν την πίστη τους στην ιστορία της Etihad Airways Partners».

«Η στρατηγική μας βασίζεται στους συνεργάτες μας, οι οποίοι δημιουργούν το σύνολο ενός ομίλου, που μπορούν να συνεργαστούν για τη βελτίωση των εσόδων, τη μείωση του κόστους και την δυνατότητα για νέες συναρπαστικές επιχειρηματικές συνέργειες».

«Η συναλλαγή αυτή δείχνει τη δύναμη του εν λόγω ομίλου, καθώς και τη δύναμη των μεμονωμένων μελών της. Αυτή η δεύτερη δόση των συνδυασμένων κεφαλαίων συγκέντρωσης είναι μέρος της μακροχρόνιας στρατηγικής των εσόδων μας».

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τη συναλλαγή θα χρησιμοποιηθούν και πάλι σε μεγάλο βαθμό για κεφαλαιουχικές δαπάνες και επενδύσεις στον στόλο, καθώς και για την αναχρηματοδότηση, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου της αεροπορικής εταιρείας.

Τα κεφάλαια αυτά ανέκυψαν μέσα από ένα όχημα ειδικού σκοπού, την EAPartnersIIB.V. ADSSecurities, την AnoaCapital, την GoldmanSachsInternational και την IntegratedCapital που ενεργούν ως Ενδιάμεσοι Πράκτορες και Κοινοί Διαχειριστές. Η EtihadAirways είχε λάβει μια μακροπρόθεσμη Αξιολόγηση «Α», με σταθερές προοπτικές, από τον οίκο FitchRatings.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο