ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑH Fraport Greece έχει προχωρήσει σε 400 προσλήψεις. Αναμένονται άλλες 160

H Fraport Greece έχει προχωρήσει σε 400 προσλήψεις. Αναμένονται άλλες 160

Σε 400 προσλήψεις έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, η Fraport Greece, η οποία οσονούπω θα αναλάβει τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Η εταιρεία θα προχωρήσει ακόμα σε 160 προσλήψεις, με το 96% των εργαζομένων να είναι Έλληνες.

«Τα αεροδρόμια για τεχνικούς και διαδικαστικούς, κυρίως, λόγους δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμη, αλλά αυτό προβλέπεται να γίνει άμεσα», επισημαίνουν στελέχη της εταιρείας, τα οποία σημειώνουν ότι  η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει ότι η καταβολή των 1,234 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τη Fraport στο ελληνικό δημόσιο, θα γίνει την ημέρα της παραχώρησης των αεροδρομίων στη Fraport Greece.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, με την έναρξη της παραχώρησης ξεκινούν επενδύσεις σε αερολιμενικές υποδομές, οι οποίες θα είναι 20% υψηλότερες από τη συμβατική υποχρέωση (330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020).

Στη συνέχεια, και έως το τέλος της διάρκειας της παραχώρησης, θα γίνουν και  πρόσθετες επενδύσεις για τη συντήρηση, την αναβάθμιση και την επέκταση των υποδομών, ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η επιβατική κίνηση που θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

«Ο τουρισμός, η εθνική βιομηχανία της Ελλάδος, κερδίζει από την αξιοποίηση ενός ισχυρού δικτύου που προβάλει παγκόσμια τους ελληνικούς προορισμούς, από την αύξηση των αφίξεων και από την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η Fraport είναι ισχυρή και οικονομικά εύρωστη εταιρεία. Είναι προφανές ότι έχει εξασφαλίσει  – και ποτέ δεν τέθηκε εν αμφιβόλω –  το σύνολο των απαιτούμενων χρημάτων, τόσο για την παραχώρηση, όσο και για τις άμεσες επενδύσεις», αναφέρουν τα ίδια στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι η παραχώρηση αφορά τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο