ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑIATA: Στο 8,8% η ζήτηση για αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές το Νοέμβριο. Αισιοδοξία για το 2018

IATA: Στο 8,8% η ζήτηση για αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές το Νοέμβριο. Αισιοδοξία για το 2018

Άνοδο 8,8% κατέγραψε, τον περασμένο Νοέμβριο, η παγκόσμια αγορά αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών, σύμφωνα με στοιχεία της IATA.

Σύμφωνα με την Ένωση, εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο του 2017, η αύξηση αγγίζει το 5,8%. «Παρά τους δείκτες που καταδεικνύουν ότι το air cargo έχει περάσει από κυκλική ανάκαμψη, η ζήτηση παραμένει ισχυρή», τονίζεται.

Στο κομμάτι του freight capacity, σημειώθηκε αύξηση 4% κατά τον εξεταζόμενο μήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο 16ος μήνας κατά σειρά όπου η ζήτηση ξεπέρασε την παραγωγική ικανότητα.

Αναφορικά με τις επιδόσεις των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, η IATA αναφέρει ότι κατέγραψαν αύξηση της εμπορευματικής ζήτησης 9,9% τον Νοέμβριο και άνοδο χωρητικότητας 4,7%.

Σημειώνεται μάλιστα ότι «διαψεύσθηκαν οι ανησυχίες που υπήρξαν από την πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ και κατά πόσο το γεγονός αυτό θα επηρέαζε τους εξαγωγείς της περιοχής. Οι παραγγελίες των ευρωπαϊκών κατασκευαστών αυξάνονται με ταχύ ρυθμό, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018».

Όπως σχολιάζει ο CEO της IATA, Alexandre de Juniac, «Η ζήτηση στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

Ο Νοέμβριος παρουσίασε αύξηση 8,8% σε ετήσια βάση, διατηρώντας τη δυναμική που θα καταστήσει το 2017 το ισχυρότερο έτος για το αεροπορικό φορτίο από το 2010.

Υπάρχουν αρκετοί δείκτες που καταδεικνύουν ότι το 2018 θα είναι επίσης καλό έτος. Ειδικότερα, η αυξανόμενη εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού, η ανάπτυξη του διεθνούς e-commerce και η ευρεία οικονομική ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς αποτελούν αιτίες αισιοδοξίας καθώς αρχίζουμε το νέο έτος».

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο