ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑKοινή απόφαση της ΕΕ για θερμομετρήσεις ζητά ο υπουργός Μεταφορών. Τα μέτρα στήριξης σε αεροπορικές – αεροδρόμια

Kοινή απόφαση της ΕΕ για θερμομετρήσεις ζητά ο υπουργός Μεταφορών. Τα μέτρα στήριξης σε αεροπορικές – αεροδρόμια

Στο άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι, από την 1η Ιουλίου, ανοίγουν σταδιακά οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς προορισμούς, ενώ πριν από την συγκεκριμένη ημερομηνία όλες οι πτήσεις εξωτερικού θα προσγειώνονται στο «Ελ. Βενιζέλος». Ωστόσο, θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι σήμερα δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς χώρες, όπως Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία.

Ανέφερε, επίσης, ότι στους επισκέπτες θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και ότι στο «τραπέζι» είναι μία πρόταση που δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να βρεθεί κοινός τόπος και σωστός τρόπος θερμομέτρησης στα αεροδρόμια, διότι αυτό προσφέρει ψυχολογική κυρίως ασφάλεια.

Ερωτηθείς σχετικά για τα μέτρα στήριξης σε αεροδρόμια και αεροπορικές, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα κρατικοποίησης της Aegean, επισημαίνοντας ότι έχει δοθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες αναστολή των τελών και διευκόλυνση για μετάθεση ορισμένων πληρωμών στο μέλλον, και το ίδιο ισχύει και για τα αεροδρόμια, ενώ με το υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται και άλλα μέτρα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο