ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕλληνο-γερμανική συνεργασία στα ναυτιλιακά logistics: Golden Gargo και Lufthansa παραδίδουν εφόδια και ανταλλακτικά παγκοσμίως

Ελληνο-γερμανική συνεργασία στα ναυτιλιακά logistics: Golden Gargo και Lufthansa παραδίδουν εφόδια και ανταλλακτικά παγκοσμίως

Ολοένα και διευρύνεται η εμπορική συνεργασία της γερμανικής αεροπορικής Lufthansa Cargo και της ελληνικής ναυτιλιακής Golden Gargo, με στόχο την ταχύτατη εξαγωγή και παράδοση ναυτιλιακών εφοδίων και ανταλλακτικών, από την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου, προς οποιονδήποτε προορισμό διεθνώς.

Αυτή τη στιγμή, η ελληνική ναυτιλιακή Golden Gargo έχει στο πελατολόγιο της πάνω από 2.500 ελληνόκτητα πλοία, των οποίων εξυπηρετεί τις σχετικές ανάγκες.

Είναι από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που απέκτησε τη δυνατότητα απλουστευμένων εξαγωγών, με βάση το δίκαιο της ΕΕ, επιδιώκοντας να αναπτυχθεί περαιτέρω, ως πολυεθνική, με δικό της διεθνές δίκτυο εξειδικευμένων υπηρεσιών στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα.

Η συνεργασία με την Lufthansa ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, αλλά διευρύνεται συνεχώς με νέες υπηρεσίες, όπως η Marine που περιλαμβάνει την συμμετοχή της Golden Cargo, πριν και μετά την πτήση, δηλαδή στο «πρώτο και τελευταίο μίλι».

Παράλληλα, η εταιρεία λάνσαρε και την νέα ψηφιακή ναυτιλιακή πλατφόρμα Maritime Web Suite, σε συνεργασία με την Online Data, ως καινοτόμο εργαλείο για την αποτελεσματική διαχείριση παραγγελιών.

Η Golden Cargo, συμφερόντων του ομίλου Θ. Βενιάμη, είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε τον ορό Maritime Logistics στην θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα, σε ένα περιβάλλον με έντονο ανταγωνισμό από μεγάλα πολυεθνικά σχήματα.

Προσφέρει δε, σε συνεργασία με την Lufthansa Cargo, μια νέα υπηρεσία αερομεταφοράς για την ναυτιλιακή βιομηχανία, στα πρότυπα των αντίστοιχων προϊόντων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρονιά για εξειδικευμένους εμπορικούς και βιομηχανικούς τομείς.

«Έχοντας αντιληφθεί την ανάγκη της ναυτιλίας για ένα concept μεταφοράς και ολοκληρωμένης κάλυψης των λειτουργικών αναγκών των πλοίων με συνεχή υποστήριξη κάτω από ένα κεντρικό σημείο ελέγχου και διαχείρισης, όπως αυτό που προσφέρουμε εδώ και 29 χρονιά, αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε τον κορυφαίο αερομεταφορέα εμπορευμάτων Lufthansa Cargo και να σχεδιάσουμε από κοινού ένα νέο εξειδικευμένο προϊόν», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Golden Cargo, Kωστής Aχλαδίτης.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η μακροχρόνια συνεργασία με τον γερμανικό αερομεταφορέα και η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομήθηκε, επιβραβεύτηκε από τη Lufthansa Cargo, με τη συμπερίληψη της Golden Cargo στο partnership program που προωθεί ο γερμανικός όμιλος.

Ο συνδυασμός του διεθνούς δικτύου συνεργατών της Golden Cargo και το πυκνό δίκτυο κάλυψης της Lufthansa Cargo αποτελούν ένα εγγυημένης ποιότητας κανάλι διεκπεραίωσης των μεταφορικών αναγκών οποιασδήποτε ναυτιλιακής εταιρείας.

Η σταδιακή εφαρμογή της διαδικασίας, που ξεκίνησε από την Ελλάδα και συνεχίζεται επιτυχώς από τα consolidation hubs της Ολλανδίας και της Νότιας Κορέας, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα εξής: ειδικό κωδικό διαχείρισης για τα ανταλλακτικά πλοίων και άρα υψηλότερη προτεραιότητα, έναντι άλλων εμπορευμάτων, διασφάλιση του απαιτούμενου χώρου εντός του μεταφορικού μέσου, δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης καθ’ όλα τα στάδια μεταφοράς μέχρι και την άφιξη στον τελικό προορισμό, επιχειρησιακή υποστήριξη και δυνατότητα αναβάθμισης προτεραιότητας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, και, ενιαίο κόστος ανά γεωγραφική περιοχή και όχι μόνο ανά προορισμό.

Στόχος είναι τα ανταλλακτικά και τα εφόδια των πλοίων να αποκτήσουν την δική τους εμπορευματική ταυτότητα και με αυτό τον τρόπο, να διασφαλίζεται η έγκαιρη μεταφορά τους, όπου υπάρχει ανάγκη».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο