ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑOι εκκρεμότητες που άφησε πίσω ο Στ. Πιτσιόρλας. Τον Ιανουάριο ο ΟΛΘ, εντός διμήνου το «Ελ. Βενιζέλος»

Oι εκκρεμότητες που άφησε πίσω ο Στ. Πιτσιόρλας. Τον Ιανουάριο ο ΟΛΘ, εντός διμήνου το «Ελ. Βενιζέλος»

“Άφησε” το ΤΑΙΠΕΔ και “πήγε” στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας περίπου 1,5 χρόνο στο Ταμείο.

Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οφείλει, το επόμενο διάστημα, να «τρέξει»:

-Τη πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ: Αναμένονται δεσμευτικές προσφορές τον Ιανουάριο του 2016.

-Τη πώληση του 66% (31% του ΤΑΙΠΕΔ και 35% των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΣΦΑ, στην κρατική Εταιρεία Πετρελαίου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν (“SOCAR”). Τίμημα 188 εκατ. ευρώ αναλογεί στο ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση έως τέλη Νοεμβρίου των συνομιλιών μεταξύ ελληνικού δημοσίου και SOCAR-SNAM για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης.

-Τη πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.: Αναμένονται δεσμευτικές προσφορές τον Δεκέμβριο. Δύο ενδιαφερόμενοι, η ιταλική Ferrovie και η τσέχικη Skoda.

-Τη παράταση της διάρκειας της Σύμβασης Παραχώρησης για άλλα 20 χρόνια (έως το 2046) του «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση εντός του έτους.

-Τη μακροχρόνια παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός και των επί του αυτοκινητοδρόμου τριών Κάθετων Αξόνων. Ξεκίνησε η διαδικασία διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 20/12/2016. Ακολουθεί η δημοσίευση τευχών διαγωνισμού – αρχές 2017. Στόχος καταληκτικής ημερομηνίας δεσμευτικών προσφορών – Νοέμβριος 2017.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο