ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑSingapore Airlines: Παραγγελία αεροσκαφών, αξίας 13,8 δισ. δολ., από την Boeing

Singapore Airlines: Παραγγελία αεροσκαφών, αξίας 13,8 δισ. δολ., από την Boeing

Στο πλαίσιο περαιτέρω αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του στόλου της κατά την επόμενη δεκαετία, η Singapore Airlines προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τη Boeing για την παραγγελία 20 αεροσκαφών 777-9 και 19 αεροσκαφών 787-10.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 23 Οκτωβρίου στο Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια τελετής και παρουσία του προέδρου της Αμερικής, Donald Trump, και του πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης, Lee Hsien Loong. Η υπογραφή αυτή οριστικοποιεί τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί το Φεβρουάριο 2017 με τη μορφή επιστολής προθέσεων.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς SIA ο διευθύνων σύμβουλος, Goh Choon Phong, και ο πρόεδρος, Peter Seah. Από πλευράς Boeing ο Kevin McAllister, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes, και ο Dinesh Keskar, αντιπρόεδρος, Asia Pacific & India Sales της Boeing Commercial Airplanes.

Η συμφωνία αγοράς περιλαμβάνει 39 οριστικές παραγγελίες, καθώς και δικαίωμα έξι εναλλακτικών για κάθε τύπο αεροσκάφους, το οποίο αν εξασκηθεί, διευρύνει τη συμφωνία σε 51 αεροσκάφη. Οι οριστικές παραγγελίες αποτιμώνται σε 13,8 δισ. αμερικάνικα δολάρια, βάσει των τιμών καταλόγου που έχει δημοσιεύσει η Boeing.

Τα αεροσκάφη 777-9 προορίζονται κυρίως για διαδρομές μακρινών αποστάσεων και η παράδοση τους αναμένεται από το οικονομικό έτος 2021-2022. Τα αεροσκάφη 787-10 θα εξυπηρετούν διαδρομές μεσαίων αποστάσεων με αναμενόμενη παράδοση από το οικονομικό έτος 2020-2021.

Η SIA πρόκειται να παραλάβει τα πρώτα παγκοσμίως αεροσκάφη 787-10 κατά το α’ εξάμηνο του 2018, στο πλαίσιο συμφωνίας του 2013 με την Boeing για 30 αεροσκάφη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο