Τις απευθείας αεροπορικές πτήσεις που συνδέουν την Κύπρο με τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και την Πολωνία γιόρτασε η SkyUp Airlines™.
Αναλυτικότερα, στις 12 Ιουνίου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση της SkyUp Airlines™, με αφορμή την επίσημη έναρξη των εν λόγω απευθείας πτήσεων.
Οι πτήσεις από Λάρνακα προς Κισινάου (Μολδαβία) πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ενώ από τις 4 Ιουλίου προστίθεται επιπλέον πτήση κάθε Παρασκευή.
Από την 1η Ιουνίου, η SkyUp Airlines™ ξεκίνησε απευθείας πτήσεις από Βαρσοβία και Κατοβίτσε προς Λάρνακα κάθε Κυριακή.
Από τις 20 Ιουνίου, η SkyUp™ θα ξεκινήσει πτήσεις από Βουκουρέστι και Κλουζ – Ναπόκα προς Λάρνακα.
Για το εν λόγω γεγονός, η Daria Alekseyenko, διευθύντρια Τακτικών Πτήσεων της SkyUp Airlines™, δήλωσε: «Αυτή τη σεζόν, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τακτικές πτήσεις προς τη Λάρνακα από πέντε διαφορετικές πόλεις – το Κισινάου, το Βουκουρέστι, την Κλουζ-Ναπόκα, τη Βαρσοβία και την Κατοβίτσε. Παρατηρούμε ισχυρή ζήτηση από τους ταξιδιώτες και έντονο ενδιαφέρον από τους συνεργάτες μας, και εκτιμούμε πραγματικά τη στήριξη που λαμβάνουμε από την Orthodoxou Aviation και την Hermes Airports. Πιστεύουμε στο δυναμικό αυτής της διαδρομής και είμαστε χαρούμενοι που ανοίγουμε μαζί τη φετινή σεζόν».
O διευθύνων σύμβουλος της Orthodoxou Aviation Ltd, Αντώνης Ορθοδόξου, δήλωσε για την εν λόγω συνεργασία: «Η έναρξη των δρομολογίων Λάρνακα – Κισινάου, Λάρνακα – Ρουμανία (Βουκουρέστι & Κλουζ – Ναπόκα) και Λάρνακα – Πολωνία (Βαρσοβία & Κατοβίτσε) αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης και ενίσχυσης των σχέσεων της Κύπρου με τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και την Πολωνία. Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε αυτή τη συνεργασία και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς».
Από πλευράς της, η διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, σημείωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπουμε την SkyUp Airlines™ όχι μόνο να επιστρέφει στην Κύπρο, αλλά και να επεκτείνεται προσθέτοντας νέες πτήσεις από χώρες όπως η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Πολωνία. Η λειτουργία αυτή συμβάλλει σημαντικά στις συνεχείς προσπάθειές μας για ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και γενικότερα στην ανάπτυξη του τουρισμού, και ανυπομονούμε να καθιερωθούν αυτές οι διαδρομές σε ετήσια βάση».