ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑVideo από την άφιξη του πρώτου Airbus A320neo της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Video από την άφιξη του πρώτου Airbus A320neo της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Σημαδιακή ημέρα αποτέλεσε η 20η Δεκεμβρίου 2019 για την Aegean Airlines. Η ελληνική αεροπορική εταιρεία παρέλαβε στην έδρα της Airbus, στην Τουλούζη, το πρώτο της αεροσκάφος A320neo, το οποίο προσγειώθηκε στη συνέχεια στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Συνολικά, η αεροπορική πρόκειται να παραλάβει 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo έως το 2024.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκπαίδευσης και προετοιμασίας υποστήριξης για τα νέα αεροσκάφη, με στόχο την ένταξή τους στον στόλο της εταιρείας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους δρομολόγια στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ως τον Ιούλιο του 2020, η εταιρεία θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη του νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της (το 2020 η εταιρεία θα παραλάβει 11 αεροσκάφη και το 2021 7).

Tα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη και περιορίζουν το αποτύπωμα θορύβου.

Παράλληλα, με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς, όπως αναφέρει η Aegean.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο