ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ«Έκλεισε» η δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης Fiat Chrysler-Peugeot PSA, ένα deal αξίας 50 δισ. δολ.

«Έκλεισε» η δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης Fiat Chrysler-Peugeot PSA, ένα deal αξίας 50 δισ. δολ.

Άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία του 4ου μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο, καθώς Fiat Chrysler (FCA) και Peugeot PSA ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε η δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σημειωτέον, το deal μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών υπολογίζεται στα 50 δισ. δολ.

Οι δύο μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για το όνομα της νέας τους εταιρείας, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους πριν από 6 εβδομάδες.

Η συγχώνευση των PSA – FCA στοχεύει στην εξοικονόμηση κόστους ύψους 3,7 δισ. ευρώ το χρόνο μέσω του συνδυασμού τεχνολογιών και συμφωνιών κοινής προμήθειας και αναμένεται να «κλείσει» τους επόμενους 12 – 15 μήνες.

Σύμφωνα με το Reuters, πριν από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η κινεζική Dongfeng Motor Group (μέτοχος της PSA) θα μειώσει το μερίδιό της κατά 12,2% στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, με την πώληση 30,7 εκατ. μετοχών.

PSA και FCA επιβεβαίωσαν ότι η νέα εταιρεία θα διοικείται από 11μελές διοικητικό συμβούλιο, που θα απαρτίζεται από 5 μέλη επιλογής της PSA, 5 επιλογής της FCA, καθώς και 1 εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Τέλος, διευθύνων σύμβουλος του νέου εταιρικού σχήματος θα αναλάβει ο επικεφαλής της PSA Carlos Tavares, με θητεία 5ετούς διάρκειας.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο