ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΈναρξη επιβολής «Τέλους Τοξικότητας» για τα παλαιά οχήματα που εισέρχονται στο κέντρο του Λονδίνου

Έναρξη επιβολής «Τέλους Τοξικότητας» για τα παλαιά οχήματα που εισέρχονται στο κέντρο του Λονδίνου

Πριν από λίγες ημέρες, τέθηκε σε εφαρμογή το νέο ημερήσιο τέλος εισόδου  (Toxicity charge) στο κέντρο του Λονδίνου.

Το T-charge στοιχίζει 10 λίρες και πλέον επιβάλλεται σε όλους τους οδηγούς βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων τεχνολογίας Euro 3 ή προηγούμενης, δηλαδή προ του 2006, που επιθυμούν να εισέλθουν στο κέντρο του Λονδίνου, τις εργάσιμες μέρες (7 πμ ως 6 μμ).

«Μία αποφασιστική κίνηση από το δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan για την καταπολέμηση της ρύπανσης, αλλά και των επιπτώσεων της», υπογραμμίζει ο ΣΕΑΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, ο δήμαρχος ανέφερε:

«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ζούμε σε μια πόλη όπου ο αέρας είναι τόσο τοξικός, που πολλά παιδιά μας μεγαλώνουν με προβλήματα στους πνεύμονες.

Οι Λονδρέζοι υποστήριζαν συντριπτικά την πρόταση για την εισαγωγή αυτής της χρέωσης των 10 λιρών. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την υγεία των Λονδρέζων και να καθαρίσουμε το ρυπασμένο αέρα μας».

Τέλος, επεσήμανε την αύξηση της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της ρύπανσης στα επόμενα 5 χρόνια, με ένα ποσό που θα αγγίζει τα 875 εκατομμύρια λίρες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο