ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΈξι σύγχρονες πεζογέφυρες θα τοποθετηθούν στην Αθήνα έως το καλοκαίρι. Τα σημεία

Έξι σύγχρονες πεζογέφυρες θα τοποθετηθούν στην Αθήνα έως το καλοκαίρι. Τα σημεία

Τοποθετήθηκε, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Φλοίσβου, η 2η από τις 6 συνολικά σύγχρονες πεζογέφυρες που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Οι 6 πεζογέφυρες που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία:

-Λεωφόρο Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου, Άλιμος,

-Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα,

-Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή,

-Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι,

-Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο,

-Λεωφόρος Αθηνών – Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Το σύνολο των πεζογεφυρών αναμένεται να τοποθετηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Το έργο δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 2,8 εκατ. ευρώ περίπου και έχει επιστραφεί στη χώρα κοινοτική συνδρομή, ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει τη χρηματοδότηση και την κατασκευή επιπλέον πεζογεφυρών σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική, ενώ παράλληλα δρομολογούνται παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, αρμοδιότητας της Περιφέρειας, όπως είναι οι λεωφόροι Κηφισού, Συγγρού και Κηφισίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο