ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΈργα οδικών υποδομών στη Σερβία για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των Δ. Βαλκανίων

Έργα οδικών υποδομών στη Σερβία για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των Δ. Βαλκανίων

Έργα οδικών κυρίως υποδομών, που εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας των Δυτικών Βαλκανίων υλοποιεί η σερβική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Ζόρανα Μιχαΐλοβιτς.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κα. Μιχαΐλοβιτς ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του λεγόμενου Άξονα Μοράβα (αυτοκινητόδρομος “Morava Corridor”) αναμένεται να ξεκινήσει το γ’ τρίμηνο του 2019 για να συνδέσει την κεντρική Σερβία με τους Άξονες 10 και 11.

Σημειωτέον, πρόσφατα είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο ότι για το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την αμερικανική εταιρεία Bechtel.

Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τουλάχιστον 2,5 χρόνια, ενώ ο τεχνικός φάκελος του έργου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Η ίδια είχε δηλώσει, πρόσφατα, ότι στη χώρα θα υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ για έργα υποδομών, με έμφαση στις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Σέρβα υπουργό, για σημαντικές εξελίξεις, όχι μόνο για το μέλλον της χώρας, αλλά για τη συνδεσιμότητα της περιοχής και τη σταθερότητα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Άξονας 10 θα συνδέσει το Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διατρέχοντας τα εδάφη της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Άξονας 11 είναι ένας άξονας πλωτός/οδικός, που συνδέει το Μπάρι (Ιταλία) με το Βουκουρέστι (Ρουμανία), μέσω του Μπαρ (Μαυροβούνιο) και του Βελιγραδίου (Σερβία).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο