ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΈργα βελτίωσης και συντήρησης, ύψους 5 εκατ. ευρώ, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού

Έργα βελτίωσης και συντήρησης, ύψους 5 εκατ. ευρώ, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού

Έργα βελτίωσης και συντήρησης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, εκτελεί η Διεύθυνση Διαχ/σης Μητροπολιτικών Υποδομών, με εντολή της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, πρόκειται για ένα δίκτυο συνολικού μήκους 140 χλμ., αποτελούμενο από τον Βόρειο και Νότιο παράπλευρο οι οποίοι ξεκινάνε από τον Δήμο Μάνδρας και καταλήγουν στο Δήμο Κρωπίας, διασχίζοντας  πολλούς Δήμους, (Μάνδρας, Ασπροπύργου, Φυλής, Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Γλυκών Νερών, Παιανίας, Κρωπίας).

Να σημειωθεί ότι, ενώ πρόκειται για ένα δίκτυο με μεγάλες ανάγκες, από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προγραμματισμένη συντήρηση παρά μόνο σποραδικές αποκαταστάσεις φθορών.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν τμήματα του δικτύου τα οποία δεν είναι ασφαλτοστρωμένα. Με το συγκεκριμένο έργο θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής νέων αντιολισθηρών ταπήτων μήκους περίπου 16 χλμ., τακτοποίηση της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης ομβρίων υδάτων, διαγράμμιση των νέων ασφαλτοταπήτων, ανακατασκευές σε τμήματα στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και είναι ημιτελή (χωματόδρομος).

Μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί εργασίες σε συνολικό μήκος περίπου 5 χλμ. στους Δήμους Φυλής και Αχαρνών και έπονται εργασίες στους Δήμους Μάνδρας –Ασπροπύργου – Αμαρουσίου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο