ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΈρευνα κατά του πρώην Δ/νοντος Συμβούλου της Volkswagen για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων

Έρευνα κατά του πρώην Δ/νοντος Συμβούλου της Volkswagen για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων

Η γερμανική Εισαγγελία προχωρά στη διεξαγωγής έρευνας κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, Martin Winterkorn, καθώς και του επικεφαλής της ομώνυμης μάρκας επιβατηγών, Herbert Diess, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δεν ενημέρωσαν αρκετά γρήγορα τους ερευνητές για πιθανές ζημιές αναφορικά με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.

Η έρευνα ξεκίνησε αφότου η γερμανική ρυθμιστική αρχή για τις χρηματοοικονομικές αγορές, BaFin, ζήτησε από τους εισαγγελείς να εξετάσουν το αν τα στελέχη της VW δεν κατάφεραν να ενημερώσουν έγκαιρα τους επενδυτές για καταγγελία που υποβλήθηκε στις ΗΠΑ, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2015, και οδήγησε σε μια τεράστια πτώση στην τιμή των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι εισαγγελείς διευκρίνισαν ότι η έρευνα εστιάζει στον Winterkorn και ένα πρόσωπο που ήταν μέλος του συμβουλίου το Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν ανέφερε όνομα λόγω της γερμανικής νομοθεσίας. Δύο πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση επιβεβαίωσαν ότι το δεύτερο άτομο ήταν ο Diess.

Να σημειωθεί ότι, είναι η πρώτη φορά που μέλη του συμβουλίου υπόκεινται σε ποινική έρευνα για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων. Πάντως, εκπρόσωπος της Volkswagen υποστήριξε ότι η ανακοίνωση της εισαγγελίας δεν προσφέρει νέες πληροφορίες και ότι οι δικηγόροι της εταιρείας δεν έχουν βρει αποδείξεις ότι τα μέλη του συμβουλίου παραβίασαν τα καθήκοντά τους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο