ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΈρχονται οι «έξυπνες» γέφυρες, βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά διόδια

Έρχονται οι «έξυπνες» γέφυρες, βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά διόδια

Δράσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της οδικής εξυπηρέτησης περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που παρουσιάστηκε χθες.

Στην ενότητα «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας» περιέχονται οι «έξυπνες» γέφυρες και τα ηλεκτρονικά διόδια.

Για τις «έξυπνες» γέφυρες, το έργο προβλέπει τη δημιουργία συστήματος παροχής πληροφοριών με ειδικά συστήματα μετρήσεων και αισθητήρες για την προληπτική συντήρηση γεφυρών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το έργο θα αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας των οδικών μεταφορών με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, με ύψος 81 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, υπάρχει αναφορά για ηλεκτρονικά διόδια, μέσω της ανάπτυξης ενός αξιόπιστου, οικονομικού και φιλικού στους χρήστες διαλειτουργικού συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων για όλη την Ελλάδα.

Το έργο, όπως υπογραμμίζεται, αναπτύσσει ένα δίκαιο και διαφανή μηχανισμό χρέωσης για όλους τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων, βελτιώνει το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρουν (διαθεσιμότητα διαφορετικών επιλογών για αυτόματες ηλεκτρονικές πληρωμές) και δημιουργεί πολλαπλές οικονομίες στη λειτουργία τους, με ύψος 65 εκατ. ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο