ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΈως 19,90 ευρώ τα διόδια στην Εγνατία από Ηγουμενίτσα μέχρι Κήπους, με τους νέους σταθμούς

Έως 19,90 ευρώ τα διόδια στην Εγνατία από Ηγουμενίτσα μέχρι Κήπους, με τους νέους σταθμούς

Συζητήσεις και αντιπαραθέσεις έχουν προκαλέσει, στη Βόρεια Ελλάδα, οι προβλεπόμενοι νέοι σταθμοί διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Συνολικά, δεκαοκτώ μετωπικοί (μαζί με τους τέσσερις στους κάθετους άξονες) και 20 πλευρικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στον αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών.

Σήμερα, στην Εγνατία λειτουργούν οκτώ σταθμοί, ήτοι στην Τύρια (Θεσπρωτία), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Κομοτηνής και στον Προμαχώνα Σερρών.

Με τους νέους σταθμούς διοδίων υπολογίζεται ότι ένα όχημα θα χρειαστεί έως 19,90 ευρώ, ανά κατεύθυνση, για να μεταβεί από την Ηγουμενίτσα στους Κήπους, με χρέωση βάσης τα 0,03 ευρώ το χιλιόμετρο.

«Η Εγνατία Οδός των 670 χλμ. έχει περίπου 90 εξόδους. Τα πλευρικά διόδια που θα τοποθετηθούν είναι απολύτως απαραίτητα, καλύπτοντας τις στοιχειώδεις ανάγκες, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο αυτών που δεν πληρώνουν, εάν και χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα», αναφέρουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, το προσεχές διάστημα, θα προκηρύξει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου.

Φ. Φωτεινός

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο