ΑρχικήLOGISTICSΑπό τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου η χορήγηση 60 πολυμερών αδειών ΕΔΥΜ για το 2021. Οι δικαιούχοι

Από τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου η χορήγηση 60 πολυμερών αδειών ΕΔΥΜ για το 2021. Οι δικαιούχοι

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση 60 πολυμερών αδειών ΕΔΥΜ του έτους 2021 για τους οδικούς μεταφορείς που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και πραγματοποιούν διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων.

Aδεια ΕΔΥΜ λαμβάνουν μόνο οι μεταφορείς που χρησιμοποιούν για διεθνείς μεταφορές φορτηγά αυτοκίνητα τεχνολογίας EURO IV και άνω.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, η χορήγηση των αδειών, θα γίνει κατ’ αύξοντα αριθμό για τις πρώτες 50 άδειες, με βάση τον πίνακα δικαιούχων που θα καταρτιστεί κατόπιν αξιολόγησης κριτηρίων.

Οι υπόλοιπες 10 άδειες θα διατεθούν σε μεταφορείς που αποδεικνύουν ότι διενεργούν τριγωνικές μεταφορές από/προς τρίτες χώρες, με προτεραιότητα σε εκείνους που δεν διαθέτουν άλλη δυνατότητα εκτέλεσης των ανωτέρω μεταφορών. Οι άδειες αυτές διατίθενται για χρήση πρώτης ή δεύτερης άδειας της μεταφορικής επιχείρησης.

Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση δεύτερης άδειας καλούνται να το δηλώσουν στην αίτησή τους.

Η χορήγηση των ανωτέρω 10 αδειών θα γίνει με βάση τον αριθμό των τριγωνικών μεταφορών που εκτέλεσαν οι αιτούντες μεταφορείς το 2020, όπως αποτυπώνονται στα βιβλία δρομολογίων.

Για την απόδειξη διενέργειας τριγωνικών μεταφορών, οι αιτούντες μπορούν να υποβάλλουν πρόσθετα δικαιολογητικά, όπως φωτοτυπίες CMR, TIR κλπ.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από 6/11/2020 έως και 30/11/2020 στο Γενικό Πρωτόκολλο του υπουργείου (Aναστάσεως 2 – Τ.Κ.:10191 Παπάγου, στο Ισόγειο).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο