ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΑπό τον Ρ. Πιάνο η κατασκευή της νέας γέφυρας στη Γένοβα, που θα αντικαταστήσει την οδογέφυρα Μοράντι

Από τον Ρ. Πιάνο η κατασκευή της νέας γέφυρας στη Γένοβα, που θα αντικαταστήσει την οδογέφυρα Μοράντι

Ένα σχέδιο του Ιταλού αρχιτέκτονα, Ρέντσο Πιάνο, επέλεξαν οι αρχές της Γένοβας για την κατασκευή μιας νέας γέφυρας που θα αντικαταστήσει τη οδογέφυρα Μοράντι, που κατέρρευσε τον περασμένο Αύγουστο προκαλώντας το θάνατο 43 ανθρώπων.

Η οδογέφυρα Μοράντι, ένα έργο της δεκαετίας του ’60, κατέρρευσε λόγω κακοτεχνιών και ελλιπούς συντήρησης.

Ο Πιάνο είχε καταθέσει την πρότασή του, τον Σεπτέμβριο, για την κατασκευή της νέας γέφυρας.

«Αυτή θα αντέξει χίλια χρόνια και θα κατασκευαστεί από ατσάλι. Θα έχει τα στοιχεία του σχεδίου μιας βάρκας, γιατί αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη Γένοβα», είχε δηλώσει τότε περιγράφοντας τη νέα γέφυρα ως μια εξορθολογισμένη, φωτεινή, λευκή κατασκευή.

Το συμβόλαιο ανατέθηκε σε μια κοινοπραξία τριών ιταλικών κατασκευαστικών εταιρειών, των Salini Impregilo, Fincantieri και Italferr.

Ο Πιάνο είχε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του άλλου διάσημου ευρωπαίου αρχιτέκτονα, του Σαντιάγκο Καλατράβα, αλλά τελικά αναδείχθηκε νικητής και ανέλαβε το έργο προϋπολογισμού 202 εκατ. ευρώ.

Ο Πιάνο μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, το νέο δικαστικό Μέγαρο της γαλλικής πρωτεύουσας, αλλά και το Κέντρο Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο