ΑρχικήΑυτοκινητόδρομοιΑσφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας διοδίων στην Εγνατία Οδό κατέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας διοδίων στην Εγνατία Οδό κατέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κατατέθηκαν, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ασφαλιστικά μέτρα κατά της λειτουργίας των σταθμών διοδίων που εντάσσονται στην γεωγραφική κάλυψη της Περιφέρειας.

Προηγήθηκε η κατάθεση αίτησης ακύρωσης της λειτουργίας όλων των σταθμών, μεταξύ αυτών και του σταθμού διοδίων Ωραιοκάστρου, με κύριο επιχείρημα τον διπλασιασμό του κόστους διέλευσης και τη μη πρόβλεψη απαλλαγών για τους μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Τη σχετική ενέργεια είχε προαναγγείλει ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας, με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, χαρακτηρίζονται υπέρμετρες οι αυξήσεις των διοδίων και επισημαίνεται η απουσία οποιασδήποτε μελέτης επιπτώσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο