ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΑυξάνονται τα κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα, την περίοδο 2021-2027, σύμφωνα με την Κ. Κρέτσου

Αυξάνονται τα κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα, την περίοδο 2021-2027, σύμφωνα με την Κ. Κρέτσου

Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία θα δουν αύξηση του προϋπολογισμού κοινοτικών πόρων για την πολιτική συνοχής κατά περίπου 10%, την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027, σύμφωνα με την Ευρωπαία επίτροπο Κορίνα Κρέτσου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επίτροπος περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ δήλωσε ότι «δουλεύουμε με τα ίδια κριτήρια, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, και έχουμε καταφέρει να υποβάλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τον νέο προϋπολογισμό, στον οποίο η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν αύξηση κατά 10%.

Τώρα εστιάζουμε στο πόσο γρήγορα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα συμφωνήσουν».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας-στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα- η κα Κρέτσου ανέδειξε τη σημασία της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ στην Ελλάδα, λέγοντας ότι συνέβαλε περισσότερο από 80% στην υλοποίηση των δημόσιων επενδύσεων.

«Μόλις γύρισα από την Ελλάδα, όπου συνάντησα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και επισκέφτηκα κάποια σημαντικά συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Αθήνα, καθώς επίσης στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Αποφασίσαμε έκτακτα μέτρα για 100% συγχρηματοδότηση κατά την εποχή που υπήρχε ανάγκη, το 2015, όποτε η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε χρήματα να πληρώσει τους δικαιούχους των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Πιστεύω ότι πράξαμε το σωστό για να υπερασπιστούμε αυτές τις ανταλλαγές, γιατί έπρεπε να “ξεμπλοκαριστούν” όλα αυτά τα έργα.

Νιώθω μεγάλη τιμή που μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εγκαινιάσαμε τις σήραγγες στα Τέμπη, το πιο δύσκολο κομμάτι του δρόμου Αθήνα-Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο