ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΒ. Χαλκιάς: Η Ελλάδα διαθέτει 1.843 χιλιόμετρα σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων

Β. Χαλκιάς: Η Ελλάδα διαθέτει 1.843 χιλιόμετρα σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων

Η Ελλάδα έχει πλέον ένα πλήρες και συνεχές οδικό δίκτυο, σύμφωνα τα όσα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Hellastron Βασίλης Χαλκιάς, στο 1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιά, η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων επιφέρει, μεταξύ άλλων, βελτιωμένη προσβασιμότητα και κινητικότητα ατόμων και προϊόντων, μείωση κόστους μεταφοράς αγαθών, αύξηση παραγωγικότητας, ενίσχυση τοπικών οικονομιών και φυσικά, βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το 2016, τα οδικά δίκτυα της χώρας, ήτοι η Εγνατία Οδός, η Γέφυρα, η Αττική Οδός, η Ολυμπία Οδός, ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ο Μορέας, η Κεντρική Οδός και η Νέα Οδός συνέθεταν 1.843 χιλιόμετρα σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, με τον αριθμό των διελεύσεων να φτάνει τα 213 εκατ., απασχολώντας 8.181 άτομα προσωπικό.

Σε θεσμικό επίπεδο, η Hellaston προωθεί ενιαίο τηλεφωνικό αριθμό ανάγκης / ραδιοφωνική συχνότητα, ενιαία κατηγοριοποίηση οχημάτων, εθνικό κόμβο δεδομένων και κυκλοφοριακών συνθηκών, διαλειτουργικά Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής παραβάσεων ΚΟΚ, ένα infocenter-kiosk και νομικό πλαίσιο ρύθμισης επεμβάσεων ομάδων περιπολίας.

Η παρουσίαση του κ. Χαλκιά στο επισυναπτόμενο αρχείο: HELLASTRON

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο