ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΕνέργειες για την έναρξη εργασιών στο Πάτρα – Πύργος και το βόρειο τμήμα του Ε65. Το φθινόπωρο ο ενιαίος πομποδέκτης στους αυτοκινητοδρόμους

Ενέργειες για την έναρξη εργασιών στο Πάτρα – Πύργος και το βόρειο τμήμα του Ε65. Το φθινόπωρο ο ενιαίος πομποδέκτης στους αυτοκινητοδρόμους

Στα μεγάλα οδικά έργα και τον προγραμματισμό τους αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καραγιάννης, για τα έργα, όπως είναι ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος και το βόρειο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) γίνονται ενέργειες από το υπουργείο Υποδομών, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Παράλληλα, γνωρίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου 4412 περί δημοσίων συμβάσεων, στις αρχές καλοκαιριού θα είναι έτοιμο προς κατάθεση το σχετικό νομοσχέδιο.

«Θέλουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να συμπτύξουμε τους χρόνους ώστε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στην προκήρυξη νέων έργων», είπε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, συμπληρώνοντας «όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι τα Δημόσια Έργα, χρειάζονται χρόνο και αυτό το χρόνο, προσπαθούμε, με την αλλαγή της νομοθεσίας, να τον μειώσουμε, ώστε η οικονομία να λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα.

Όπως, γνωρίζουμε, ο τομέας των υποδομών λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την οικονομία και το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία».

O γενικός γραμματέας Υποδομών Γ. Καραγιάννης

Σε ερώτημα για την Πατρών – Πύργου, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι το έργο αυτό είναι ένα πολύπαθο έργο που έχει ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

«Εμείς από την ώρα που ήρθαμε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάσαμε πόσο προβληματικά ήταν στημένο και εξασφαλίζοντας πάντα το δημόσιο συμφέρον, προχωρήσαμε σε μια λύση η οποία, εφόσον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει γρήγορα τις εγκρίσεις, θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2023, που είναι και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του», επισήμανε.

Για τις εργολαβίες του έργου, ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι από τις 8 εργολαβίες είχαν υπογραφεί συμβάσεις στις 5. Κι από αυτές, οι 2 δεν ξεκίνησαν ποτέ και τελικά έμειναν μόνο 3.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό εμείς, ήρθαμε και το διορθώσαμε, το βάλαμε στους σωστούς δρόμους, το επανασχεδιάσαμε και πολύ άμεσα, σε συμφωνία με την “Ολυμπία Οδό” θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου».

Τέλος, για τη χρήση ενός ενιαίου πομποδέκτη για όλα τα διόδια στην ελληνική επικράτεια, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας άμεσα εντόπισε το θέμα. Είναι και επιταγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να υπάρχει διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων.

Συνεργαστήκαμε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με τους παραχωρησιούχους και από αρχές του φθινοπώρου θα υπάρχει ένα ενοποιημένο σύστημα για όλη τη χώρα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο