ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΕίναι επίσημο: Δεν θα εφαρμοστούν οι αυξήσεις διοδίων στην Αττική Οδό

Είναι επίσημο: Δεν θα εφαρμοστούν οι αυξήσεις διοδίων στην Αττική Οδό

Η Αττική Οδός γνωστοποίησε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι, από την 1η Ιουλίου, ένα ΙΧ αυτοκίνητο θα πλήρωνε 3,00 ευρώ, έναντι 2,80 ευρώ και από την 1η Ιανουαρίου του 2020 3,30 ευρώ.

Οι αυξήσεις αυτές “πάγωσαν”, έπειτα από την κατάθεση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, προκαλώντας την αντίδραση της Αττικής Οδού, η οποία υποστήριξε ότι θα κινηθεί δικαστικά.

Κατά των αυξήσεων έχει ταχθεί και η νέα κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έχει καλέσει την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του οδικού άξονα σε διάλογο.

“Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη”, ανέφερε, σε δήλωσή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο