ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΔυο «μονομάχοι» για την 35ετή παραχώρηση της Εγνατίας Οδού: Vinci – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΑBAΞ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis

Δυο «μονομάχοι» για την 35ετή παραχώρηση της Εγνατίας Οδού: Vinci – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΑBAΞ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis

Δυο επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την 35ετή παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) παρέλαβε σήμερα δύο δεσμευτικές προσφορές από τα σχήματα VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESIONES S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε – ΑΒΑΞ Α.Ε. και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Ηπείρου (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία).

Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο 35 ετών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο