ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΕγκρίθηκε η ΑΜΚ 20 εκατ. της Avax, ενισχύει το ποσοστό της η οικογένεια Ιωάννου

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ 20 εκατ. της Avax, ενισχύει το ποσοστό της η οικογένεια Ιωάννου

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι το ποσό των 20 εκατ. ευρώ ενέκρινε η χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΒΑΞ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, με τιμή έκδοσης 0,30 ευρώ/μετοχή και την έκδοση 66.666.666 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.

Από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το ποσοστό της οικογένειας Ιωάννου εκτιμάται στο 32%.

Ειδικότερα, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μετά την αφαίρεση των προβλεπόμενων δαπανών έκδοσης, θα διατεθούν ως εξής:

(α) €4,725 εκατομμύρια για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια της Εταιρείας,

(β) €5,0 εκατομμύρια για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων,

(γ) €3,43 εκατομμύρια για την χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι – Ριγανόλακα Ναυπακτίας.

(δ) €3,487 εκατομμύρια για βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, ενόψη και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους €18,3 εκατομμυρίων που επιβλήθηκε το 2017 στην Εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για διευθέτηση διαφοράς.

(ε) €3,0 εκατομμύρια για εισφορά ιδίων κεφαλαίων και δανείου μειωμένης εξασφάλισης (sub-debt) στο έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού Ηλείας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο