ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΕπένδυση 255 εκατ. της ΕΕ στην κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65 (Λαμία – Ξυνιάδα). Δήλωση της νέας Επιτρόπου

Επένδυση 255 εκατ. της ΕΕ στην κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65 (Λαμία – Ξυνιάδα). Δήλωση της νέας Επιτρόπου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επένδυση, συνολικού ύψους 255 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Συνοχής για την κατασκευή του τρίτου τμήματος (Λαμία – Ξυνιάδα) του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65.

Σύμφωνα με σημερινή σχετική ανακοίνωση, «η σύνδεση μεταξύ Λαμίας και Ξυνιάδας θα ολοκληρώσει το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65, συνδέοντας έτσι τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και της δυτικής Θεσσαλίας με το κεντρικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων».

Η Επίτροπος αρμόδια για θέματα συνοχής και μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira, δήλωσε επ’ αυτού «Το έργο αυτό αποτελεί απτή απόδειξη ότι η ΕΕ συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες, επιχειρήσεις και τουρίστες θα επωφεληθούν από τη νέα σύνδεση».

Συμπληρώνει ότι, «ο αυτοκινητόδρομος θα προωθήσει την οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αυξάνοντας τα εισοδήματα στην περιοχή.

Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβρη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπό κατασκευή νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Στο περιθώριο των εργασιών της ημερίδας για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, ο Έλληνας υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τη νέα Επίτροπο Συνοχής & Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Elisa Ferreira.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο