ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΕκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα τις τεχνολογίες για smart cities, στο ΙΜΕΤ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα τις τεχνολογίες για smart cities, στο ΙΜΕΤ

Την Πέμπτη 30 Μαΐου το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμής Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών) φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Software and hardware for smart city applications” στα πλαίσια του έργου Erasmus+ KA2 “SMARTCITY: Innovative Approach Towards a Master Program on Smart Cities Technologies”.

Στόχος του έργου είναι να αυξηθούν οι δυνατότητες για την Ρωσία, το Καζακστάν και την Μογγολία να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις, να μειώσουν το κόστος και την κατανάλωση πόρων, να βελτιώσουν τις επαφές μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης με την εφαρμογή των τεχνολογιών έξυπνων πόλεων χρησιμοποιώντας την αστική πληροφορική και την τεχνολογία – ξεκινώντας την εκπαίδευση και προετοιμασία της νέας γενιάς των πτυχιούχων με δεξιότητες ΤΠΕ.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε παρουσιάσεις του Δρ. Josep Maria Salanova Grau σχετικά με τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις στις μεταφορές, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους προσομοιωτές οδήγησης αυτοκινήτου και μηχανής, το ΚΟΜΒΟ Διαχείρισης Δεδομένων και Υπηρεσιών του ΙΜΕΤ, καθώς επίσης και το “έξυπνο σπίτι” του Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ).

Ο διευθυντής του ΙΜΕΤ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης τόνισε ότι «είναι σημαντικό να διοργανώνονται στη χώρα μας παρόμοιες διεθνείς διοργανώσεις, καθώς διευκολύνουν την μετάβαση προς το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας και καθιστούν τη χώρα μας σημαντικό παράγοντα προς την κατεύθυνση αυτή».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο