ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΕντάχτηκε στο ΕΣΠΑ, με 355,7 εκατ., το Πάτρα – Πύργος, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή των συμβάσεων

Εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ, με 355,7 εκατ., το Πάτρα – Πύργος, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή των συμβάσεων

Στο ΕΣΠΑ εντάχτηκε το οδικό τμήμα Πάτρα – Πύργος, κάτι το οποίο σηματοδοτεί τη δυνατότητα υπογραφής των συμβάσεων με τους προσωρινούς αναδόχους.

Το Πάτρα – Πύργος εντάχτηκε στο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με χρηματοδότηση 355,7 εκατ., έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί εφτά εργολαβίες. Στις τέσσερις πρώτες προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχτηκε η κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών», στην πέμπτη και την έβδομη η ΙΝΤΕΡΚΑΤ (ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΤΕΒΕ) και στην έκτη η GD Infrastrutture.

Σε όλες τις προκηρύξεις, οι εκπτώσεις που δόθηκαν ήταν αρκετά υψηλές, κοντά στο 50%, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί και στη τελευταία.

Ο οδικός άξονας έχει μήκος 74,8 χλμ. και το έργο κατασκευής του αφορά τη διαπλάτυνση και βελτίωση της υφιστάμενης εθνικής οδού σε μήκος 13 χλμ. και την κατασκευή 61,8 χλμ. σε νέα χάραξη.

Φ. Φωτ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο