ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΕντοπίστηκαν 125 φορτηγά για παραβίαση ωραρίου, “πειραγμένους” ταχογράφους, παραβίαση ορίου ταχύτητας. Φωτογραφίες της Αστυνομίας

Εντοπίστηκαν 125 φορτηγά για παραβίαση ωραρίου, “πειραγμένους” ταχογράφους, παραβίαση ορίου ταχύτητας. Φωτογραφίες της Αστυνομίας

Στον εντοπισμό συνολικά 125 φορτηγών για παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών, για μη ορθή συμπλήρωση στοιχείων ταχογράφων, για παραβίαση του ορίου ταχύτητας και άλλα παραπτώματα προχώρησε η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν, το διάστημα από 16 – 22 Ιανουαρίου, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βεροίας και στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, με σκοπό την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και την τήρηση του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ελέγχθησαν συνολικά 182 φορτηγά και βεβαιώθηκαν 125 τροχονομικές παραβάσεις, που:

-80 αφορούσαν σε παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών,

-14 αφορούσαν σε μη ορθή συμπλήρωση στοιχείων ταχογράφων,

-10 αφορούσαν παραβίαση ορίου ταχύτητας και

-21 λοιπές περιπτώσεις.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 13 άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας, 7 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ ακινητοποιήθηκαν 4 φορτηγά.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους στα οχήματα, εντοπίστηκαν σκόπιμες επεμβάσεις στις συσκευές ταχογράφων, οι οποίες παρείχαν τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο του οχήματος αναφορικά με την δραστηριότητά του (όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα).

Οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνταν με τους ακόλουθους τρόπους:

– με τη χρήση μαγνήτη

– με τη χρήση ενσύρματης συνδεσμολογίας

– με τη χρήση διακόπτη

– με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου που παραβίαζε τη σφραγίδα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο