ΑρχικήMMMΗ ΓΕΠΟΕΤ πρότεινε την ένταξη της επιδότησης του στόλου των τουριστικών λεωφορείων στο Ταμείο Ανάκαμψης

Η ΓΕΠΟΕΤ πρότεινε την ένταξη της επιδότησης του στόλου των τουριστικών λεωφορείων στο Ταμείο Ανάκαμψης

Τηλεδιάσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το προεδρείο της ΓΕΠΟΕΤ, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη την Παρασκευή (11/9), στην οποία συζητήθηκαν τα πλέον επείγοντα θέματα για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων.

Η ΓΕΠΟΕΤ υπέβαλλε την πρότασή της για την υλοποίηση του πρόσφατα ψηφισθέντος μέτρου της επιδότησης – αποζημίωσης των τουριστικών λεωφορείων, λόγω της μειωμένης πληρότητας με την οποία κυκλοφορούν, για την οποία εκκρεμεί η έκδοση διευκρινιστικής ΚΥΑ και ζήτησε την επίσπευση νομοθέτησης συγκεκριμένων διατάξεων που ξεκαθαρίζουν το έργο των έκτακτων χερσαίων οδικών επιβατικών μεταφορών.

Παράλληλα, ετέθη το ζήτημα των εγγυητικών επιστολών και της απόδειξης της οικονομικής επιφάνειας, μέσω ασφαλιστικών προϊόντων προς διευκόλυνση των τουριστικών γραφείων, ενώ η Ομοσπονδία επέμεινε στην αναστολή του περιορισμού συμμετοχής των 50 ατόμων στα συνέδρια που έχει οδηγήσει σε μαζικές ακυρώσεις συνεδρίων.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τον υπουργό να συμβάλει στην επιμήκυνση των προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης στον κλάδο των τουριστικών γραφείων έως τον Μάρτιο του 2021, αν αυτό είναι δημοσιονομικά εφικτό, στην στήριξη όσων δεν μπόρεσαν να απασχοληθούν φέτος και παρέμειναν άνεργοι και στην συνέχιση και ενίσχυση των προγραμμάτων χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων.

Τέλος, προτάθηκε η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης προγράμματος επιδότησης του στόλου των τουριστικών λεωφορείων με υψηλά περιβαλλοντικά κριτήρια, καθώς και η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας.

«Και οι δύο αυτές προτάσεις εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και της κυκλοφορίας στην Αθήνα, ενώ θα επιλύσουν χρόνιες παθογένειες στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που αποτελούν πηγές δυσφήμισης της χώρας μας», αναφέρει η ΓΕΠΟΕΤ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο