ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΗ διοίκηση της Εγνατίας έχει «κάπως κινητοποιηθεί» για να φτιάξει τους νέους σταθμούς διοδίων

Η διοίκηση της Εγνατίας έχει «κάπως κινητοποιηθεί» για να φτιάξει τους νέους σταθμούς διοδίων

Η διοίκηση της Εγνατίας Οδού έχει «κάπως κινητοποιηθεί» για να φτιάξει τους νέους σταθμούς διοδίων, οι οποίοι θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα για την συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου.

Τα ανωτέρω υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στo 2nd Delphi Economic Forum, η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

«Τις τελευταίες ημέρες τη δημοσιότητα απασχολεί η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού και τα διόδια που θα πρέπει να τοποθετηθούν.

Εδώ και σχεδόν μία δεκαετία θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί και λειτουργήσει σταθμοί διοδίων, καθώς ο δρόμος συγχρηματοδοτήθηκε με την προοπτική αυτή.

Μόνο τώρα που πρόκειται να εκκινήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας, εκμετάλλευσης και συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου – να τονίσω εδώ ότι δεν πωλείται η Εγνατία Οδός ΑΕ – η διοίκηση της εταιρείας έχει κάπως κινητοποιηθεί για να τα φτιάξει.

Πώς είναι δυνατόν να συντηρηθεί οποιαδήποτε υποδομή – η Εγνατία κόστισε 6 δισ. ευρώ – όταν δεν υπάρχουν έσοδα; Πώς θα αποπληρωθούν τα δάνεια της εταιρείας; Πώς μπορούμε ακόμη και σήμερα να ζητάμε να επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο και οι φορολογούμενοι;», ανέφερε η κα. Τσιτσογιαννοπούλου.

Επί του παρόντος, το ΤΑΙΠΕΔ έχει δημοσιεύσει την πρόσκληση εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος, με στόχο την ολοκλήρωση του διαγωνισμού (προκήρυξη + κατάθεση δεσμευτικών προσφορών) εντός του έτους.

Ωστόσο, ούτε το μοντέλο της παραχώρησης έχει διευκρινιστεί, ούτε ο ακριβής αριθμός των νέων σταθμών διοδίων, αλλά ούτε και η χωροθέτησή τους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο