ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΗ Ελλάδα συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος CEF για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές

Η Ελλάδα συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος CEF για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές

Στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές, η Ελλάδα συμμετέχει ως Συντονίστρια χώρα στο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα CEF «Παροχή βοήθειας στα κράτη-μέλη με την εφαρμογή του άρθρου 7 παράγραφος 3 της οδηγίας 2014/94/ΕΕ (Σύγκριση τιμών καυσίμων)».

Με το υπ’ αρ. Ref. Ares (2018)6432214 – 13/12/2018 έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγκρίθηκε το Πρόγραμμα και η πρόβλεψη του Συντονιστικού ρόλου της Ελλάδας, η οποία ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και η διαφάνεια στις τιμές των καυσίμων, με τρόπο ομοιόμορφο σε ολόκληρη την Ένωση για τη μετάβαση προς τις οδικές μεταφορές χαμηλών και μηδενικών ρύπων.

Συγκεκριμένα, τα κράτη-μέλη θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των καυσίμων στα οχήματα, ώστε να επιτρέπουν στους οδηγούς να συγκρίνουν το κόστος κατανάλωσης των διαφόρων τύπων καυσίμων / ανά 100 χλμ διαδρομής.

Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες τόσο στα πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας, όσο και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (εφαρμογής) που θα αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο