ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΗ ιταλική GD INFRASTRUTTURE ζητά 1,5 εκατ. ευρώ από το υπ. Υποδομών για εκτελούμενες εργασίες στο Πάτρα – Πύργος

Η ιταλική GD INFRASTRUTTURE ζητά 1,5 εκατ. ευρώ από το υπ. Υποδομών για εκτελούμενες εργασίες στο Πάτρα – Πύργος

Εναντίον του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προσέφυγε η ιταλική εταιρεία GD INFRASTRUTTURE, διεκδικώντας 1,5 εκατ. ευρώ για εκτελούμενες εργασίες στο τμήμα Κάτω Αχαΐα – Σαγαίικα του Πάτρα – Πύργος, στο οποίο έχει οριστεί ανάδοχος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία μας GD INFRASTRUTTURE SRL, ανάδοχος του δημοσίου έργου “Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, Τμήμα 6 Κάτω Αχαΐα – Σαγαίικα (χ.θ. 12+900 έως χ.θ. 23+060)”, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι και αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο τις κατασκευαστικές εργασίες του εν λόγω έργου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρ’ όλες τις συνεχείς οχλήσεις μας, παντελώς παράνομα και αντισυμβατικά και χωρίς απολύτως καμία αιτιολόγηση, αρνείται μέχρι σήμερα να μας καταβάλει τη νόμιμη και συμβατική αμοιβή μας, τόσο για την προβλεπόμενη από τη σύμβαση και τον νόμο πρώτη προκαταβολή του έργου, όσο και για τις μέχρι σήμερα εκτελεσθείσες και πιστοποιηθείσες εργασίες, δυσκολεύοντας με τον τρόπο αυτό την εξέλιξη του έργου αλλά και επιβαρύνοντας ταυτόχρονα το Δημόσιο ασκόπως με τόκους υπερημερίας και αποζημιώσεις.

Για τον λόγο αυτό και αφού προηγουμένως καταβάλαμε εξωδικαστικά, δίχως αποτέλεσμα, τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 τρεις (3) Αιτήσεις Διαταγών Πληρωμής ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, με τις οποίες αιτούμαστε την καταβολή της συνολικής οφειλής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς την εταιρεία μας, ποσού 1.515.896,16 €, νομιμοτόκως.

Τέλος, ευελπιστούμε ότι μετά την προαναφερόμενη δικαστική ενέργεια στην οποία προέβη η εταιρεία μας, για την οποία αποκλειστικά υπαίτιο είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα προβεί άμεσα στην εξόφληση της νόμιμης απαίτησής μας, προκειμένου να παραιτηθούμε από τα δικόγραφα των ως άνω τριών αιτήσεων διαταγών πληρωμής και να συνεχίσουμε να εκτελούμε το έργο με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να το ολοκληρώσουμε ενωρίτερα από την προβλεπόμενη συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσής του.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο