ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΘετική γνωμοδότηση από το ΚΕΣΠΑ σε 5 έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Aφορούν Εγνατία και Αττικό Οδό και τα radar της ΥΠΑ

Θετική γνωμοδότηση από το ΚΕΣΠΑ σε 5 έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Aφορούν Εγνατία και Αττικό Οδό και τα radar της ΥΠΑ

Θετική γνωμοδότηση έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) σε πέντε έργα αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, το ΚΕΣΠΑ εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για τα ακόλουθα έργα:

-ΑΕΠΟ για τη λειτουργία 9 εγκατεστημένων ραδιοεντοπιστών (Radar) στις θέσεις: Πύργος Ελέγχου Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Μερέντα και Καμάρα Σπάτων, Εύζωνας Υμηττού, Παραδείσι και Αττάβυρος-Ρόδου, Μενετές Καρπάθου και Εγγλουβής Λευκάδας.

-Ανανέωση και τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μεσογείων της Αττικής Οδού.

-Ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του τμήματος Άραχθος – Περιστέρι της Εγνατίας Οδού.

-Ανανέωση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Διαπλάτυνση οδού Λαγκαδά από εσωτερική περιφερειακή έως Δερβένι» της Εγνατίας Οδού.

-Τροποποίηση και ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του τμήματος «Δορκάδα – Ριζιανά» του κάθετου άξονα 60 της Εγνατίας Οδού.

Υπενθυμίζεται ότι, το ΚΕΣΠΑ παρέχει γνώμη -μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών γνωμοδοτήσεων και δημόσιας διαβούλευσης- στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν παραλείψεις ή εκδίδονται αντικρουόμενες γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις έργων  και δραστηριοτήτων.

Ακολούθως, μετά τις γνωμοδοτήσεις του ΚΕΣΠΑ ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων των εν λόγω έργων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο