ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΘετική εισήγηση για την έναρξη του διαγωνισμού κατασκευής του ΒΟΑΚ έλαβε το υπ. Μεταφορών

Θετική εισήγηση για την έναρξη του διαγωνισμού κατασκευής του ΒΟΑΚ έλαβε το υπ. Μεταφορών

Θετική εισήγηση για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ) έλαβε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, από τη Διυπουργική Επιτροπή  για τον «Συντονισμό της Κυβερνητικής Πολιτικής για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις»,  η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέξανδρου Φλαμπουράρη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες, τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής ενέκριναν τη σχετική εισήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία δίνει ελπίδες για την υλοποίηση του έργου.

Όσον αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης του έργου, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι «το έργο θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση της ΕτΕΠ και ταυτόχρονη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων.

Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Τράπεζας βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και ταυτόχρονα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών προωθούν ταχύτατα τη στρατηγική μελέτη.

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε σποραδικές επεμβάσεις 4 – 5 χλμ., που δεν δίνουν συνολική απάντηση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της Κρήτης. Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγονται συζητήσεις, με την ΕΤΕπ και ιδιώτες, για τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου τμήματος και όχι όλου του έργου.

Οι συζητήσεις αναφέρονται σε ένα τμήμα από 60 έως 100 χιλιομέτρων, που συνδέει μεγάλες πόλεις του νησιού. Το έργο θα κατασκευαστεί, είτε με σύμβαση παραχώρησης, είτε με ΣΔΙΤ, είτε με πληρωμές διαθεσιμότητας. Το τελευταίο σενάριο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για περίοδο 30-35 ετών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο