ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΘετικό ισοζύγιο 13,06 εκατ. ευρώ θα παρουσιάσει η Εγνατία Οδός το 2021

Θετικό ισοζύγιο 13,06 εκατ. ευρώ θα παρουσιάσει η Εγνατία Οδός το 2021

Θετικό ισοζύγιο 13,06 εκατ. ευρώ θα παρουσιάσει η Εγνατία Οδός το 2021. Τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών – Μεταφορών ενέκριναν τον προϋπολογισμό του 2021 του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος – σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα λογαριασμών – θα σημειώσει έσοδα 319,24 εκατ. και έξοδα 306,17 εκατ.

Του Φώτη Φωτεινού 

Σημειώνεται ότι, έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισαν οι κοινοπραξίες ROADIS Transportation Holding S.L.U.- ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESIONES S.A.S – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε νέα παράταση στην κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου (η εταιρεία Εγνατία Οδός θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο).  

Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 1η Απριλίου. Δικαίωμα κατάθεσης προσφοράς έχουν και τα εφτά σχήματα που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον.

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία).

Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο κατ’ ανώτατο όριο έως 40 έτη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο