ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΚαθησυχαστικός ο ΣΕΕΠΕ για τις τιμές των καυσίμων, που κινούνται στα επίπεδα του β’ τριμήνου του 2019

Καθησυχαστικός ο ΣΕΕΠΕ για τις τιμές των καυσίμων, που κινούνται στα επίπεδα του β’ τριμήνου του 2019

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο σημαντικής αύξησης των τιμών, με αφορμή τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις τους στις τιμές των καυσίμων, επισημαίνει ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).

Ο Σύνδεσμος προσθέτει ακόμη ότι «όντως, από τις αρχές του έτους, υπάρχει μία αύξηση στην τιμή της βενζίνης, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην πρόσμιξη βιοαιθανόλης.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2020 έχει τριπλασιαστεί η υποχρεωτική πρόσμιξη από 1% στο 3,3% βιοαιθανόλης στις βενζίνες, λόγω της συμμόρφωσης της Ελλάδας στην Οδηγία για ενεργειακή εξοικονόμηση, όπως προκύπτει και από το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα με σκοπό πιο φιλικά καύσιμα προς το περιβάλλον.

Ωστόσο και παρά την αύξηση κόστους λόγω βιοαιθανόλης, οι σημερινές λιανικές τιμές της βενζίνης κινούνται στο επίπεδο των τιμών του β’ τριμήνου του 2019.

«Το μεγάλο πρόβλημα στην τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα παραμένει η υψηλή φορολογία. Ο Έλληνας καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι για κάθε 10€ που καταβάλλει για βενζίνη τα 6,5€ (δηλαδή το 65%) είναι φόροι και δασμοί ενώ μόνο τα 0,6 € (το 6%) αντιστοιχεί συνολικά στο μικτό περιθώριο των εταιρειών εμπορίας, των πρατηριούχων και της εφοδιαστικής αλυσίδας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο