ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ«Κατά τη διάρκεια της κρίσης κατορθώσαμε, όχι μόνο να επιβιώσουμε, αλλά να αναπτυχθούμε», ανέφερε ο Γ. Περιστέρης

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης κατορθώσαμε, όχι μόνο να επιβιώσουμε, αλλά να αναπτυχθούμε», ανέφερε ο Γ. Περιστέρης

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης κατορθώσαμε, όχι μόνο να επιβιώσουμε, αλλά να αναπτυχθούμε», ανέφερε στη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο Γ. Περιστέρης.

Απευθυνόμενος στους μετόχους της εταιρείας, ο επικεφαλής του ομίλου επισήμανε ότι τόσο εταιρεία, όσο και χώρα βρίσκονται πλέον σε ένα μεταίχμιο, μετά τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε.

«Κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης, κατορθώσαμε όχι μόνο να επιβιώσουμε, αλλά και να αναπτυχθούμε, παρά τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα υψηλότατη φορολογία και το πολύ σημαντικό κόστος χρηματοδότησης», υπογράμμισε ο κ. Περιστέρης, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις, ώστε να αναπτυχθεί, ζητώντας παράλληλα ίση μεταχείριση για τις ελληνικές εταιρείες, σε σχέση με τις ξένες που έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις τράπεζες.

«Διατηρούμε το μεγαλύτερο ανεκτέλεστο στον τομέα των υποδομών», ανέφερε ο κ. Περιστέρης, προσθέτοντας ότι, την περίοδο της κρίσης, οι συνολικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 2 δις ευρώ.

Εκτός από την ενέργεια, ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δίνει έμφαση στις παραχωρήσεις, όπου διαθέτει το 100% σε δύο αυτοκινητόδρομους (Ιόνια οδός και Ε-65), καθώς και το 17% στην Ολυμπία Οδό.

Έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στη διαχείριση σκουπιδιών, ενώ είναι ανάδοχος στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου.

Ενδεικτικό μέγεθος της ανάπτυξης του ομίλου, όπως επισημάνθηκε είναι η εξέλιξη του κύκλου εργασιών, καθώς το 2008 έφτανε τα 650 εκατ. ευρώ και το 2018 άγγιξε τα 1,4 δισ. ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο