ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΚατά 58% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Intrakat το 2018. Στα 440 εκατ. το ανεκτέλεστο

Κατά 58% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Intrakat το 2018. Στα 440 εκατ. το ανεκτέλεστο

Αύξηση της τάξης του 58% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Intrakat από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στη χρήση 2018, φτάνοντας τα 232,1 εκατ. αντί 147,2 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται, σύμφωνα με την Intrakat, κυρίως στην ανάπτυξη των εργασιών των νέων έργων της εταιρείας και ειδικότερα του έργου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε κέρδη 0,6 εκατ. έναντι ζημιών 3,4 εκατ. την προηγούμενη χρήση, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε ζημίες 2,8 εκατ. έναντι ζημιών 4,5 εκατ. την προηγούμενη χρήση.

Το προσαρμοσμένο EBITDA του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε σε 10,3 εκατ. έναντι 9,6 εκατ. την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,3%.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση, «ο όμιλος INTRAKAT υπέγραψε εντός του 2018 νέες συμβάσεις ύψους 150 εκατ. ενώ το ανεκτέλεστο του στις 31.12.2018 ανερχόταν σε 440 εκατ.

Επιπλέον ο όμιλος έως σήμερα έχει μειοδοτήσει σε έργα αξίας 120 εκατ. και αναμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπογραφής τους».

«Συνεπής στην εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδιασμού»

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πέτρος Σουρέτης, ανέφερε: «Η βελτίωση στα αποτελέσματα του 2018 οφείλεται στην συνεπή εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού μας όλα αυτά τα χρόνια.

Το 2018 σηματοδοτήθηκε από την ολοκλήρωση της εταιρικής αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων μας, την ενδοεταιρική οργανωτική αναμόρφωση και την συνένωση των δυνάμεων μας με τον Δημήτρη Κούτρα.

Ο όμιλος προχωρά με νέες καθαρές δομές, σύγχρονο management και τεχνοκρατική κουλτούρα εστιάζοντας στις κατασκευές δημοσίων έργων υποδομής, σε έργα ΣΔΙΤ και σε έργα περιβάλλοντος και καινοτομίας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο