ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΚλείνει τα τρία εργοστάσιά της στη Βραζιλία η Ford, αφήνοντας άνεργους περίπου 5.000 εργαζόμενους

Κλείνει τα τρία εργοστάσιά της στη Βραζιλία η Ford, αφήνοντας άνεργους περίπου 5.000 εργαζόμενους

Η Ford Motor δήλωσε ότι θα κλείσει τα τρία εργοστάσιά της στη Βραζιλία εφέτος, καθώς η πανδημία του COVID-19 ενέτεινε τα προβλήματα στην παραγωγική ικανότητα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η παραγωγή οχημάτων θα σταματήσει αμέσως στα εργοστάσια της Ford στο Camaçari και στο Taubaté, με την παραγωγή μερικών ανταλλακτικών να συνεχίζεται για μερικούς μήνες για την υποστήριξη του τμήματος aftersales των οχημάτων που έχουν πουληθεί μέχρι τώρα.

Σημειωτέων, το εργοστάσιο Troller στο Belo Horizonte της Βραζιλίας θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι το δ’ τρίμηνο τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Ford, η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της παγκόσμιας αναδιάρθρωσης, ύψους 11 δισ. δολ., που είχε αποφασιστεί παλαιότερα από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα της επιτρέψει την εξοικονόμηση 4,2 δισ. έως το γ’ τρίμηνο του 2020.

Τέλος, το κλείσιμο των εργοστασίων της αυτοκινητοβιομηχανίας επηρεάζει περίπου 5.000 υπαλλήλους, κυρίως στη Βραζιλία, με την εταιρεία να βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τα συνδικάτα για να ολοκληρωθούν “αναίμακτα” οι απολύσεις.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομίας της χώρας δήλωσε απογοητευμένο με την απόφαση της Ford να τερματίσει την παραγωγή στη χώρα, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή ενισχύει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο