ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΜετατίθεται πέραν του 2023 η ολοκλήρωση του Πάτρα – Πύργος. Σε συνεννοήσεις με την ΕΕ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μετατίθεται πέραν του 2023 η ολοκλήρωση του Πάτρα – Πύργος. Σε συνεννοήσεις με την ΕΕ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μετατίθεται πέραν του 2023 η ολοκλήρωση του οδικού άξονα του Πάτρα – Πύργος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την ΕΕ.

Τα ανωτέρω ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής, αφού πρώτα υποστήριξε ότι το «έργο, όπως είναι σήμερα, βρίσκεται στον αέρα», σημείωσε ότι εξετάζονται, σε συνεργασία με την ΕΕ, διάφορες εναλλακτικές.

Επίσης, ανέφερε ότι στην 5η εργολαβία, ο ανάδοχος έχει εγείρει αξιώσεις 2 εκατ. ευρώ, καθώς στο εξεταζόμενο τμήμα υπάρχει χωματερή με 50.000 τόνους σκουπιδιών.

Σημειώνεται ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου, μήκους 75 χλμ, ήταν αρχικά κομμάτι της Ολυμπίας Οδού, ωστόσο, στην αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, στα τέλη του 2013, αποσχίστηκε.

Κατόπιν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να το προκηρύξει ως αυτοτελές έργο (επί υπουργίας Μιχ. Χρυσοχοϊδη), αλλά στη συνέχεια, επί υπουργίας Χρ. Σπίρτζη, χωρίστηκε σε 8 εργολαβίες. Από αυτές, υπογεγραμμένη σύμβαση έχουν οι 5.

Σήμερα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, μέχρι την ακύρωση όλων των διαγωνισμών και την καταβολή αποζημιώσεων.

Κάθε λύση απαιτεί την σύμφωνη γνώμη της ΕΕ, η οποία έχει εγκρίνει 293 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την ολοκλήρωσή του.

Φ. Φωτ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο