ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΜε χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής η μελέτη του παραλιακού οδικού άξονα που θα συνδέει Μαραθώνα – Ωρωπό

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής η μελέτη του παραλιακού οδικού άξονα που θα συνδέει Μαραθώνα – Ωρωπό

Η μελέτη και κατασκευή του παραλιακού οδικού άξονα που θα ενώσει τον δήμο Μαραθώνα με τον δήμο Ωρωπού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τους δημάρχους Ωρωπού Γ. Γιασημάκη και Μαραθώνα Σ. Τσίρκα.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μία εμπεριστατωμένη μελέτη για ένα έργο που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της ΒΑ. Αττικής.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στο Δημαρχείο Ωρωπού.

Ειδικότερα, πρόκειται για την κατασκευή ενός παραλιακού οδικού άξονα που θα ενώσει το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης με αυτό των Αγίων Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού.

Παράλληλα, με την κατασκευή του έργου θα γίνει και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Μαραθώνα, της Ραμνούντας και του Αμφιαράειου.

Λεπτομέρειες για το έργο παρουσιάστηκαν αναλυτικά κατά τη συζήτηση, από τον γενικό γραμματέα του δήμου Ωρωπού και εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Κατσιγιάννη και τον αντιδήμαρχο Καλάμου και Οικονομικών Πέτρο Δέδε.

Τη μελέτη του έργου θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο